Ostrów Wielkopolski: Odkryto nielegalną masarnię

W Ostrowie Wielkopolskim działała nielegalna masarnia. Właściciel zakładu produkował mięso i wędliny nie mając pozwoleń weterynaryjnych.

Produkcja - jak ustalił Sanepid - odbywała się w skandalicznych warunkach niespełniających podstawowych wymogów dla tego typu działalności.

Wyroby z nielegalnie działającego zakładu trafiały do restauracji, sklepów a nawet przedszkola. Sprawa wyszła po donosie. Okazało się, że wyrób wędlin bez wymaganego zezwolenia odbywał się co najmniej od roku. Sprawą zajęła się także policja.

CZYTAJ: IKEA wycofuje klopsiki pochodzące z Polski

CZYTAJ: Mięso wołowe z domieszką koniny było sprowadzane do Szwecji z Polski?

CZYTAJ: Ikea wycofała czekoladowe ciastka

CZYTAJ: Sieć IKEA wstrzymała sprzedaż mrożonych produktów

Biznes INTERIA.PL na Twitterze. Dołącz do nas i czytaj informacje gospodarcze

IAR/PAP
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »