GOBARTO (GOB): DUDA S.A. laureatem konkursu - raport 38
Zarząd Zakładów Mięsnych DUDA S.A. z siedzibą w Warszawie informuje, iż Spółka została laureatem III edycji Konkursu Wędliniarskiego ZŁOTA STALKA 2004, organizowanego w ramach Międzynarodowych Targów Warszawskich IFE POLAND, przy współudziale Instytutu Technologii Mięsa AR w Poznaniu, Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczpospolitej Polskiej, Związku Rzemiosła Polskiego, Redakcji Super Kontaktów oraz Redakcji Gospodarki Mięsnej.ZM DUDA S.A. otrzymały Wyróżnienie - "Za wysoką jakość wyrobów przedstawionych do konkursu - Złota Stalka 2004", oraz zdobyły III miejsca w dwóch z 13 ocenianych grupach asortymentowych: w grupie Mięso Kulinarne - za wyrób: Boczek w Przyprawach oraz w grupie:Kiełbasy Surowe - za wyrób: Kiełbasa Biała Surowa.Celem konkursu było wyłonienie najlepszego producenta wędlin spośród wytwórców przetworów mięsnych, produkujących wyroby z przestrzeganiem zasad technologii.Komisja Konkursowa, złożona z pracowników Instytutu Technologii Mięsa AR w Poznaniu oraz doświadczonych producentów wędlin, członków Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP, oceniała poprawność technologiczną produkcji wyrobów, z uwzględnieniem przestrzegania norm jakościowych, atrakcyjności przygotowania produktów oraz ich walorów smakowych.
Powyższe wyróżnienia potwierdzają dążenia Zarządu Spółki do osiągania jak najwyższych standardów jakościowych produktów oraz rozszerzania oferowanego asortymentu o nowe, ciekawe wyroby.