AMREST (EAT): Warunki Umowy Franczyzowej z Burger King dotyczącej Bułgarii - raport 43

Raport bieżący nr 43/2008
Podstawa prawna:

Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

W nawiązaniu do Raportu Bieżącego 42/2008 z dnia 11 czerwca 2008 r., Zarząd AmRest Holdings N.V. informuje o ramowych warunkach Umów Franczyzowych zawieranych każdorazowo z Burger King Europe GmbH przy otwarciu poszczególnych restauracji Burger King na terytorium Bułgarii. Strony umowy: American Restaurants EOOD. ("Franszyzobiorca", "AmRest Bulgaria"), z siedzibą w Sofii, BułgariaBurger King Europe GmbH (BKE, "Franszyzodawca") z siedzibą w Zug, Szwajcaria. AmRest Holdings N.V. ("Gwarant", "AmRest"), z siedzibą w Amsterdamie, Holandia, American Restaurants Sp. z o.o. ("Gwarant", "AmRest Poland"), z siedzibą Wroclaw, Poland. Przedmiot umowy: Franczyzodawca przyznaje Franczyzobiorcy licencję na używanie zarejestrowanych znaków towarowych Burger King oraz systemu Burger King w związku z prowadzeniem restauracji Burger King na terytorium Bułgarii. Gwarancja: Gwaranci gwarantują Franczyzodawcy spełnienie przez Franczyzobiorcę wszystkich zobowiązań wynikających z Umowy Franczyzowej. Okres umowy Licencja zostaje przyznana na okres 20 lat od dnia, w którym restauracja rozpoczyna działalność. Istotne warunki umowy: Umowa Franczyzy zakłada między innymi, że: a) Franczyzobiorca będzie pozostawał w zgodzie ze wszystkimi wymogami Burger King dotyczącymi budynków i lokalizacji, znaków, wyposażenia, menu, obsługi, higieny, strojów pracowniczych, materiałów reklamowych i promocyjnych, źródeł zaopatrzenia itd. b) Franczyzobiorca będzie przekazywał Franczyzodawcy miesięczną opłatę licencyjną (franczyzową) w wysokości 5% sprzedaży restauracji Burger King prowadzonych przez Franczyzobiorcę. c) Franczyzobiorca będzie płacił Franczyzodawcy miesięczną opłatę na reklamę i promocję sprzedaży w wysokości 5% sprzedaży restauracji Burger King prowadzonych przez Franczyzobiorcę. d) Opłata początkowa płacona przez Franszyzobiorcę wyniesie 50 000 USD za każdą restaurację Burger King, dla której została podpisana umowa franszyzy na okres 20 lat. e) Pracownicy Franczyzobiorcy są zobowiązani brać udział w programach szkoleniowych określonych przez Franczyzodawcę. f) Franczyzobiorca w trakcie trwania umowy nie powinien bezpośrednio lub pośrednio angażować się w prowadzenie restauracji, w których wykorzystywałby lub powielał działalność Burger King, z wyłączeniem restauracji licencjonowanych przez Franczyzodawcę. g) Franczyzobiorca będzie przestrzegał wszelkich wymogów i restrykcji zawartych w Umowie Franczyzowej.
Henry McGovern - Członek Zarządu

Reklama
Emitent
Dowiedz się więcej na temat: king | burger | burger king | Raport bieżący
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »