AMREST (EAT): Warunki Umowy Franczyzowej z Burger King - raport 6

Raport bieżący nr 6/2006
Podstawa prawna:

Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

W nawiązaniu do Raportu Bieżącego 5/2007 z dnia 9 marca 2007, Zarząd AmRest Holdings N.V. informuje o ramowych warunkach Umów Franczyzowych zawieranych każdorazowo z Burger King Europe GmbH przy otwarciu poszczególnych restauracji Burger King.

Strony umowy

American Restaurants Sp. z o.o. (Franczyzobiorca), z siedzibą we Wrocławiu, Polska

Burger King Europe GmbH (Franczyzodawca) z siedzibą w Zug, Szwajcaria.

Reklama

Przedmiot umowy

Franczyzodawca przyznaje Franczyzobiorcy licencję na używanie zarejestrowanych znaków towarowych Burger King oraz systemu Burger King w związku z prowadzeniem restauracji Burger King.

Gwarancja

AmRest Holdings N.V. (Gwarant) gwarantuje Franczyzodawcy spełnienie przez Franczyzobiorcę wszystkich zobowiązań wynikających z Umowy Franczyzowej.

Okres umowy

Licencja zostaje przyznana na okres 10 lat od dnia, w którym restauracja rozpoczyna działalność. Franczyzobiorca ma prawo do przedłużenia umowy na okres kolejnych 10 lat po wypełnieniu określonych warunków.

Istotne warunki umowy

Umowa Franczyzy zakłada między innymi, że:

a) Franczyzobiorca będzie pozostawał w zgodzie ze wszystkimi wymogami Burger King dotyczącymi budynków i lokalizacji, znaków, wyposażenia, menu, obsługi, higieny, strojów pracowniczych, materiałów reklamowych i promocyjnych, źródeł zaopatrzenia itd.

b) Franczyzobiorca będzie przekazywał Franczyzodawcy miesięczną opłatę licencyjną (franczyzową) w wysokości 5% sprzedaży restauracji Burger King prowadzonych przez Franczyzobiorcę.

c) Franczyzobiorca będzie płacił Franczyzodawcy miesięczną opłatę na reklamę i promocję sprzedaży w wysokości 5% sprzedaży restauracji Burger King prowadzonych przez Franczyzobiorcę.

d) Pracownicy Franczyzobiorcy są zobowiązani brać udział w programach szkoleniowych określonych przez Franczyzodawcę.

e) Franczyzobiorca w trakcie trwania umowy nie powinien bezpośrednio lub pośrednio angażować się w prowadzenie restauracji, w których wykorzystywałby lub powielał działalność Burger King, z wyłączeniem restauracji licencjonowanych przez Franczyzodawcę.

f) Franczyzobiorca będzie przestrzegał wszelkich wymogów i restrykcji zawartych w Umowie Franczyzowej.
Wojciech Mroczyński - Członek Zarządu

Emitent
Dowiedz się więcej na temat: king | burger | burger king | Raport bieżący
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »