Niemcy cierpią na niedobór... kucharzy

Niemcy cierpią na niedobór kucharzy. Niski zasób nowych kadr w tym zawodzie jest alarmujący.

W zeszłym roku na pracę kucharza zdecydowało się 10 tys. osób. To połowa narybku z 2007 roku. Wiele miejsc pracy w tym zawodzie pozostaje nieobsadzonych. Problemem jest przede wszystkim konfrontacja oczekujących wiele adeptów sztuki kulinarnej z rzeczywistością.

Początkujący kucharz może zarobić w Niemczech 700 euro. Jednak praca jest ciężka, a zmiany nieregularne. Nie wszystkim się to podoba.

Źródło: DE RTL TV/x-news

 
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »